Edukacija iz terapijskog pristupa: Kognitivna orijentacija na izvedbu okupacija (CO-OP)

ZDRAVSTVENO VELEUČILIŠTE

Predavačica: dr. sc. Claire Sangster Jokić

Claire Sangster Jokić predavačica je na Studiju radne terapije Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Završila je diplomski studij psihologije i radne terapije u Kanadi i poslijediplomske studije na Sveučilištu u Cambridgeu. Kao radni terapeut u Kanadi, Claire je radila u integriranom centru za obrazovanje i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. U svom je kliničkom radu intenzivno koristila CO-OP pristup te je certificirana CO-OP instruktorica.

 

 

Edukacija iz terapijskog pristupa: Kognitivna orijentacija na izvedbu okupacija (CO-OP)

 

Što je CO-OP?

Kognitivna orijentacija na okupacijsku izvedbu (eng. Cognitive orijentation to occupational performance, CO-OP) je međunarodno priznati i na znanstvenim dokazima utemeljen terapijski pristup kojem je cilj omogućiti djeci i odraslima uspješnu izvedbu i sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima koje su im važne. Teškoće u izvedbi svakodnevnih aktivnosti (koje se u radnoj terapiji nazivaju okupacije) može biti posljedica fizičkih, kognitivnih, kontekstualnih ili drugih izazova, a negativno utječu na zdravlje, dobrobit i kvalitetu života.

CO-OP su razvili kanadski radni terapeuti kako bi terapeutima osigurali sustavan terapijski pristup za učinkovito omogućavanje uspjeha u svakodnevnim aktivnostima. Međunarodno cijenjen od strane terapeuta i istraživača, CO-OP je individualiziran, aktivan pristup usmjeren na klijenta koji uključuje pojedinca u rješavanje poteškoća u izvedbi kroz samostalno otkrivanje strategija za obavljanje aktivnosti svakodnevnog života.

CO-OP pristup ima čvrste teorijske temelje, a njegova učinkovitost je potvrđena nizom istraživanja. Izvorno je razvijen za djecu s razvojnim poremećajem koordinacije, odnosno djecu s poteškoćama motoričke izvedbe, a dosadašnja istraživanja su potvrdila učinkovitost CO-OP pristupa kod sljedećih populacija: razvojni poremećaj koordinacije (DCD), traumatska ozljeda mozga, moždani udar, poremećaj u spektru autizma, poremećaj pažnje i hiperaktivnosti (ADHD), cerebralna paraliza, teškoće u razvoju i/ili učenju, poremećaji hiperkinetičkog kretanja u djetinjstvu uključujući distoniju te kod osoba starije životnih dobi s kognitivnim smetnjama.

Razvoj, primjena i dokazi za CO-OP pristup predstavljeni su u dva objavljena izdanja CO-OP priručnika i brojnim znanstvenim/stručnim radovima u recenziranim časopisima.

Edukacijom u CO-OP pristupu upravlja i provodi ju ICAN (Međunarodna mreža kognitivnih pristupa, International Cognitive Approaches Network, www.icancoop.org), neprofitna organizacija čija je misija unaprijediti razvoj CO-OP i drugih kognitivnih pristupa, organizirati CO-OP edukacije, osiguravanje kvalitete, mentorstva te foruma za međunarodno umrežavanje među CO-OP istraživačima, trenerima, praktičarima i korisnicima.

Prijave, informacije...

Prijave se vrše popunjavanjem online PRIJAVE i uplatom kotizacije te slanjem potvrde o izvršenoj uplati na e-mail: racunovodstvo@zvu.hr

Sudionik

Vrsta sudjelovanja

Kotizacija *Rana prijava je do 30.09.2022

Radni terapeut s dopusnicom za rad HKZR

3-dnevna radionica

1. i 2. dan
21. i 22.10.2022.

3. dan
09.12.2022.

Rana prijava: 1.250,00 kn

Kasna prijava: 1.500,00 kn

Praktičari (fizioterapeuti, rehabilitatori, psiholozi…)

3-dnevna radionica

1. i 2. dan
21. i 22.10.2022.

3. dan
09.12.2022.

Rana prijava: 1.750,00 kn

Kasna prijava: 2.000,00 kn

Kotizaciju je potrebno uplatiti na transakcijski račun Zdravstvenog veleučilišta,

IBAN: HR6623600001101354739 MODEL: HR69 POZIV NA BROJ PRIMATELJA: 40108-OIB OPIS PLAĆANJA: Tečajevi Zdravstvenog veleučilišta, Ime i Prezime sudionika

Sve dodatne upite pošaljite na e-mail: tecaj@zvu.hr.

PRIJAVA

 

Zbog interaktivne prirode radionice, grupa za radionicu ograničena je na 20 sudionika.

  • Kotizacija pokriva prijavu za sva tri dana.
  • Polaznici 3-dnevne radionice dobivaju potvrdu o sudjelovanju na kraju 3. dana i posjeduju uvjete prijaviti se za polaganje CO-OP certifikacije.

 

Prijaviti se možete na poveznici ovdje.

Kontakt

Studentska služba Zdravstvenog veleučilišta 385 1 5495 820 tecaj@zvu.hr